Nuestros Pueblos

El projecte Nuestros Pueblos neix d’una proposta feta pel mestre d’Educació Primària Gregorio Toribio. Després de l’èxit obtingut a la primera edició del projecte a l’any 2011, es decideix tornar a organitzar la seva segona edició, començant al mes de març de 2012. Aquest projecte es tracta d’una proposta didàctica col·laborativa a nivell internacional, amb la intenció que els alumnes d’Educació Infantil i Primària coneguin i donin a conèixer els seus pobles, així com coneguin altres localitats d’arreu al món..

El projecte durarà des del mes de març fins a juny i haurem de realitzar un total de 9 tasques que podeu veure aquí. Aquestes tasques s’han d’anar publicant tant a la pàgina del projecte com al nostre bloc. En l’actualitat estem participant al projecte més de 80 pobles repartits en 10 països d’arreu el món. Aquí us deixem el viatge que realitza pels pobles de tots els participants de Nuestros Pueblos 2012.

Vodpod videos no longer available.

I com no, totes aquestes tasques s’han de realitzar utilitzant les noves tecnologies de la informació i  la comunicació. A continuació ja us deixem les nostres tasques per ordre de realització:

.

———————–

.

Tasca 0. Ens presentem.

En aquesta tasca inicial la classe s’ha de presentar als altres components del projecte mitjançant una imatge de grup o un petit vídeo de presentació.

.

———————–

.

Tasca 1. Dibuixem el nostre poble.

En aquesta tasca tots els alumnes han de realitzar un dibuix de Vila-seca. A continuació s’ha de realitzar un vídeo o presentació, àlbum de fotografies… amb totes aquelles imatges del nostre poble.

Nosaltres a la classe hem triat l’opció d’una presentació photopeach, d’aquesta manera aprofitant que els alumnes controlen l’aplicació i  a més, saben dissenyar presentacions de forma autònoma. Esperem que us agradi molt.

Vodpod videos no longer available.

.

———————–

.

Tasca 2. Escrivim sobre el nostre poble.

En aquesta tasca els alumnes han descrit el seu poble Vila-seca. A les redaccions podem trobar aquells llocs, paisatges, places, carrers, escoles… que més els hi agrada als alumnes, així com la Sèquia Major, les fàbriques del voltant de Vila-seca, tots els supermercats que tenim i com no podia ser, també trobem el Port Aventura.

Feu clic a la següent imatge per accedir al àlbum de les redaccions dels alumnes:

.

———————–

.

Tasca 3. Parlem sobre el nostre poble.

Aquesta tasca es pot fer amb qualsevol eina TIC que capti la nostra veu i nosaltres aprofitant el nostre projecte de la ràdio de 4rtB hem decidit fer una gravació d’àudio. Els alumnes han respost a les dues preguntes següents:

.

Què és el que més t’agrada de Vila-seca?
I què és el que menys t’agrada de Vila-seca?

.

Per què recomanaries visitar a un amic o amiga Vila-seca?

.

———————–

.