Medi: Tema 1. La terra i la lluna.

El tema 1 de medi es titula la terra i la lluna. Aquí hem treballat continguts relacionats amb el sistema solar, els paral-lels, meridians i els moviments de rotació de la terra, la durada del dia i la nit, la lluna i les seves fases lunars, el moviment de la lluna, el globus terraqui i els diferents tipus de mapes: toponims, politicis, carreteres…

.

Eric i Manuela amb el treball de la terra i la lluna.

.

Per aprofundir més amb els continguts del tema, us presentem la web d’Astronomía Educativa on podem trobar molta informació sobre el sistema solar, el sol, la lluna, els planetes…

.

Les fases lunars

A la web de l’edu 365 podem trobar diferents activitats referent a la lluna i les seves fases lunars. Aquí us deixo un material multimèdia on ens explica les fases lunars molt bé i després ens ofereix un apartat d’avalua’t per veure què sabem nosaltres mateixos.

.

Els moviments de la terra, paral-lels i meridians, el dia i la nit….

Els paral-lels són cercles imaginaris, perpendiculars als meridians, que tenen direcció est-oest. El paral.lel principal és l’equador (0º), que divideix la Terra en dos hemisferis, l’hemisferi nord i l’hemisferi sud.

Els paral-lels

.
Els meridians són uns semicercles que uneixen els pols i tenen direcció nord-sud. El meridià principal és el meridià de Greenwich o meridià zero(0º), divideix la Terra en dos hemisferis, l’hemisferi oriental i l’hemisferi occidental.

Els meridians

.

A continuació us deixem el material multimèdia “El planeta en mapes” on podem trobar molta informació sobre els moviments de la terra així com tots els tipus de mapes del planeta.

.
A continuació us deixem altres fonts de informació què hem utilitzat a la nostre classe per treballar els continguts d’aquest tema. 
.

Projecte d’astronomia del CEIP Pràctiques I.

Aquí trobarem un projecte destinat per als alumnes del cicle superior. En ell podem trobar tota la informació del nostre tema: la terra i la lluna, el sol, el sistema solar i d’ampliació les constel-lacions (aquest contingut no l’hem tractat a classe).

.

També us deixem aquest paquet de jocs multimèdia que hem fet servir a la nostra classe:

.

Per finalitzar us deixem aquest document d’activitats sobre el tema de la terra i la lluna que ens hem trobat al Slideshare. Hem de donar-li moltes gràcies al seu dissenyador, el qual no sabem quí és!

.

I aquesta presentació del Slideshare per fer un repàs general del tema:

.
Audivisuals sobre la Terra i la Lluna.

Vodpod videos no longer available.

 

Anuncis