Matemàtiques: Tema 6.

Al tema 6 de matemàtiques hem treballat els nombres romans, la divisió exacta i hem començat amb les divisions de dues xifres, la classificació de triangles així com les unitats de mesura amb el quilogram, gram i tona mètrica.

.

ELS NOMBRES EGIPCIS

Aquí teniu la taula dels nombres egipcis, per a recordar…

.

————————-

.

TREBALLEM LA GEOMETRÍA

A la següent unitat didàctica el-laborada per l’Enric Puig i que trobem al xtec anem a treballar la GEOMETRIA. Aquí podem trobar definicions de rectes, angles, polígons, quadrilàters… Un apartat titulat trencaclosques on haurem de formar figures amb forma de polígons i finalment un apartat titulat avalua’t on trobarem un grapat d’avaluacions.

Vinga, ànims i a treballar!!!

 

.

————————-

.

CLASSIFICACIÓ DELS TRIANGLES

En aquest tema estem també treballant els triangles com a continuació de temes anteriors. En aquesta ocasió hem vist la classificació dels triangles, la qual és:

Segons els costats:

 • Equilàter: Té els 3 costats són iguals.
 • Isòsceles: Té 2 costats iguals i un desigual.
 • Escalè: Té els tres costats desiguals.

Segons els angles:

 • Acutangle: Té els 3 angles aguts.
 • Rectangle: Té un angle recte i els altres aguts.
 • Obtusangle: Té un angle obtús i els altres aguts.

.

Aquí teniu unes activitats per continuar treballant els triangles i la seva classificació:

 • Al portal educatiu edu365 tenim aquesta bona activitat interactiva on ens treballen molts aspectes dels triangles: la seva classificació segons angles o costats, la semblança entre triangles, el perímetre i àrea de triangles i la construcció de triangles a partir de una sèrie de dades.

 • Un altra activitat del GeoGebra al xtec creada pel Sebastià Mora on podreu treballar amb els angles del triangle, calcular quan sumen els tres angles junts i modificar el triangles movent els punts blaus.
Finalment, us deixem AQUÍ una FITXA per si voleu imprimir-la a casa i fer-la. Es tracta d’una mini prova sobre la classificació dels triangles. Molts ànims!

.

————————-

.

Al tema 6 de matemàtiques comencem a treballar la divisió amb el divisor de dues xifres. Aquí teniu un vídeo tutorial per que recordeu el sistema que fem servir a classe:

Aqui teniu una sèrie de activitats per a reforçar les divisions:

 • L’editorial Anaya ens torna a ajudar amb les seves activitats interactives, en aquest cas de divisions amb divisor de dues xifres. Ànims!

 • Ara us presentem una activitat de la web del govern de Canàries, elaborada pel Mario Ramos a l’any 2007. També hem de realitzar divisions, però amb més ajuda que abans fent preguntes abans de realitzar les diferents accions a la divisió.

 • Finalment tenim un altra activitat creada pel José Antonio del Olmo. En aquesta activitat vosaltres mateixos podeu elegir el nombre del dividend així com el del divisor i també ens farà preguntes al llarg de la divisió per tal d’ajudar-nos.

.

————————-

.

UNITATS DE MASSA

Aquí us deixem una activitat el-laborada pel govern de Canàries sobre la mesura de masses. A l’activitat surten totes les unitats de mesura existents i no sols les què hem treballat a classe, encara així hi ha que fixar-se amb la escala-taula de mesura i és molt fàcil!

Anuncis