Personatges famosos: Rafael Alberti.

Els últims dies d’escola abans de marxar a les vacances vam buscar a la classe com a treball voluntari diverses biografies sobre alguns escriptors de poesies que havíem llegit a classe al tema 10 de català. Un d’ells és Rafael Alberti. A continuació us deixem una petita biografia sobre aquest personatge famós feta a classe com a resum de tots els treballs dels alumnes.

Alguns treballs dels alumnes sobre Rafael Alberti

.

Rafael Alberti

Va néixer al Port de Santa María (Cadis) el 16 de desembre de 1903 i va morir a Madrid el 28 d’octubre de 1999, pocs mesos abans d’arribar a l’any 2000, la gran il·lusió del poeta.

Rafael Alberti va ser durant molts anys l’últim poeta de la Generació del 27, la veu viva de l’Edat de Plata.

Estudiant dels jesuïtes, va abandonar el batxillerat per vocació cap a la pintura. A l’any 1917 es trasllada a Madrid amb la seva família i comença a exposar els seus quadres en l’Ateneu, encara que, arran d’una convalescència que va passar en la serra de Guadarrama va començar a orientar els seus passos cap a la poesia, encara que la pintura no li abandonaria mai.

Va començar a col-laborar amb revistes avantguardistes i escrivint les seves poesies. Va mantindre una gran amistat amb Federico García Lorca i Dalí, entre altres. A Rafael Alberti sempre li va pesar l’assassinat de Lorca i a ell va dedicar diversos poemes.

Alguns alumnes també han coincidit amb les primeres paraules que Rafael Alberti va pronunciar en baixar de l’avió al tornar a Espanya, el 27 d’abril de 1977, després de trenta-vuit anys d’exili (vint-i-quatre a Argentina i catorze a Itàlia): “Em vaig anar amb el puny tancat i torno amb la mà oberta en senyal de concòrdia entre tots els espanyols“.

.

A continuació us deixem una presentació Photopeach que ha realitzat un company nostre sobre Rafael Alberti:

Vodpod videos no longer available.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Interès general, L'aula de música, Personatges famosos

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s