T.7. Les roques

Quan anem a la muntanya el que veiem no són minerals sinó roques. Això és perquè els minerals més abundants de l’escorça no son els metàl·lics sinó els silicats i els carbonats, i aquests generalment no es troben aïllats sinó formant roques. Per això és tan important conèixer els diferents tipus de roques:

  • Les roques sedimentàries. Són les roques formades per la unió de partícules soltes, anomenades sediments, que s’acumulen als fons de les valls, dels mars i dels oceans.

Conglomerat

  • Les roques magmàtiques. Les roques magmàtiques són les que s’han originat a partir d’un magma que, en refredar-se, s’ha solidificat.

Granit

  • Les roques metamòrfiques. Són les roques formades a partir d’altres roques ja existents, quan aquestes són sotmeses a un gran augment de pressió o de temperatura, o d’ambdues alhora, a conseqüència del qual els seus minerals, sense arribar a fondre’s, es transformen en altres minerals, capaços de suportar les noves condicions.

Màrmol blanc

Aquí us deixo un material multimèdia del xtec el-laborat pel Fco. Javier Corral. Aquest material ens servirà per començar a treballar els diferents tipus de roques. Està enfocat per a uns cursos més elevats que el nostre però ens anirà bé per conèixer continguts nous!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under L'aula de medi

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s