Personatges famosos: Pau Casals.

Aquesta setmana el nostre personatge ha segut el Pau Casals. Aquí us deixem el resum de tota la recerca d’informació que han fet els alumnes de la classe de 4tB.

Pau Casals i Defilló

Pau Casals va ser violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical.

Casals va nàixer el 29 de desembre de 1876 a la localitat del Vendrell, Tarragona. La seva mare era Pilar Defilló, de Puerto Rico i el seu pare era el català Carles Casals, music de professió. Pau ja sabia tocar als 5 anys el violí, el piano i la flauta gràcies a l’ensenyança del seu pare.
Al llarg de la vida va tindre molts èxits, com per exemple, als 22 anys va tocar davant de la Reina Victòria i a l’edat de 84 anys va tocar davant del president Kennedy.La seua gran contribució al món de la música va ser la innovació en la interpretació amb el violoncel que, mes tard, va ser adoptada per tots els violoncel·listes de tot el món. Una de les seves composicions més conegudes son el Cant dels Ocells i el Himne de les Nacions Unides conegut també com el himne de la pau, composta quan vivia a la seva segona pàtria a Puerto Rico.
Pau representa un símbol total de pau i llibertat arreu del món, i de manera molt més significativa dins l’àmbit català, el qual va defensar al llarg de tota la seva vida.
Pau Casals va morir en 1973, el 22 d’octubre a San Juan, Puerto Rico. Actualment, les seves restes descansen al cementeri del Vendrell, Tarragona.

El cant dels ocells, de Pau Casals:

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Interès general, L'aula de música, Personatges famosos

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s