Personatges famosos: Antoni Tàpies.

La setmana passada els alumnes de la nostra classe vam fer una recerca d’informació sobre l’Antoni Tàpies. L’elecció d’aquest personatge va ser motivació i interès propi dels alumnes, després de haver vist i escoltat les últimes setmanes noticies relacionades sobre l’Antoni i la seva mort el passat 6 de febrer. De tota la recerca ens ha sortit la següent història:

Antoni Tàpies

L’Antoni Tàpies i Puig va néixer el 13 de desembre de 1923 a Barcelona, a una família burgesa, catalanista i culta. El seu pare, el Josep Tàpies, era un bon advocat i la seva mare, la Maria Puig, que provenia a una família de llibrers i editors.

Des de la seva infància, l’Antoni va estar influenciat per l’activitat política del seu avi així com personalitats de la cultura i el republicanisme català més important del moment.

Tàpies va estudiar a diferents escoles de Barcelona i després va anar al Liceu Pràctic de Barcelona. Més avant, als 21 anys començà la carrera de Dret a la Universitat de Barcelona però la va deixar per dedicar-se a l’art. Les primeres obres que va realitzar daten de l’any 1946, quan l’Antoni tenia 23 anys.

Molt influenciat per l’art contemporani, així com impressionat per la guerra i el llançament de la bomba atòmica, a l’any 1950 realitza la seva primera exposició en solitari a Barcelona i seguidament marxa a estudiar a París. A París coneix a Picasso i es familiaritza amb tendències com el marxisme, cubisme, existencialisme i diferents vanguardies del moment.

El suport que més utilitza per a les seves obres és el cartró, ja que segons ell “el seu color és anònim i com a matèria permet la violència: es pot gratar-ho, fregar-ho, destrossar-ho… i al mateix temps fer-lo viure”.

A l’any 1990 crea la Fundació Tàpies a Barcelona i a l’any 2010 se li va atorgar el títol de marqués de Tàpies. Antoni Tàpies ha creat més de 8.000 obres d’art repartides per més de 100 museus així com en les més prestigioses col·leccions privades.

El passat 6 de febrer, l’Antoni Tàpies va morir a casa seva, a l’edat de 88 anys, perdent així a un dels millors artistes contemporanis.

Com anècdota cal dir que molts alumnes coneixien el logotip de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona però no sabien que el seu autor era l’Antoni Tàpies fins que han realitzat la recerca d’informació.

Alguns treballs de recerca de la classe de 4tB

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Interès general, L'aula de plàstica, Personatges famosos

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s