T.4. Paisatges naturals i humanitzats.

Al tema 4 de coneixement del medi estem tractant les diferències entre diferent paisatges que trobem a la Terra: paisatges naturals, paisatges agraris i paisatges urbans. Les grans diferències entre aquestos paisatges son:

 • Els paisatges naturals son aquells que no han estat modificats pels éssers humans. S’han format lentament al llarg de miler d’anys gràcies a factors com l’aigua, el vent, la temperatura i les precipitacions.
 • Els paisatges agraris son paisatges naturals transformats per l’ésser humà per tal d’utilitzar la terra per obtenir aliments o alimentar el bestiar.
 • Els paisatges industrials han transformat el paisatge natural donant pas a les activitats industrials.
 • Els paisatges urbans son aquells que estan totalment construïts per l’ésser humà i amb molta sort podem trobar alguns elements naturals.

A més, gràcies al bloc de “les Tic-Tac del Barrachina” he trobat aquestos enllaços per observar, treballar i ampliar coneixements sobre els diferents tipus de paisatges:

 • ClicCat, galeries multimèdia de Catalunya: aquí trobareu moltíssimes galeries fotogràfiques de paisatges, fauna, arquitectura, festes…. de Catalunya.

 • El paisatge de Catalunya: excel-lent webquest elaborada per la Monserrat Saló Fontdevilla sobre el Paisatgede Catalunya dirigida expressament per l’alumnat de cicle mitjà. Podrem veure les comarques, el relleu, diferentes tipus de paisatges, rius…

 • El món per un forat: activitat interactiva de l’edu365 en la que podem treballar diferents aspectes com el paisatge amb tots els seus components (muntanya, bosc, rius, estacions de l’any…), la societat (amb les seves diferents festivitats) o els éssers vius (amb moltes espècies animals).

A més a més, per a classe hem fet aquesta presentació power point entre tots on podem observar diferents imatges dels paisatges naturals i urbans:

Anuncis

3 comentaris

Filed under L'aula de medi

3 responses to “T.4. Paisatges naturals i humanitzats.

 1. Aitana

  Que xulo!!!

 2. Hèctor que xulo!!! És molt interesant!!!

 3. Cristina Brú

  que xulo!!!!!!!!!!!!!!!!

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s