Personatges famosos: Galileo Galilei

Els alumnes de 4tB han cercat informació sobre el cientific Galileo Galilei. Entre tots hem comentat diferents aspectes de la vida de Galileo i aquí us deixem la biografia d’aquest italià del segle XVI-XVII.

Galileu Galilei (Pisa, 1564 – Florència, 1642)

Fill de Vincenzo Galilei, músic i persona d’indubtable esperit renovador. A l’edat de 17 anys, Galileu va seguir el consell del seu pare i va començar a cursar medicina a la Universitat de Pisa. Més endavant va decidir canviar i estudiar les matemàtiques. Als 25 anys se li va assignar la càtedra de matemàtiques a Pisa i als 28, en 1592, va millorar la seva situació acceptant una posició a Venècia que va mantenir fins a l’edat de 46 anys. Galileu es va casar en 1599 amb Marina Gamba de 21 anys amb qui va tenir tres fills.

A l’edat de 46 anys, en 1610, Galileu va desenvolupar el telescopi aconseguint gràcies a això una posició permanent amb un bon sou a Pàdua. Aquí va presentar els seus sorprenents descobriments: muntanyes en la lluna, llunes a Júpiter, fases en Venus. Astutament, va donar el nom de la família Medici a les llunes de Júpiter aconseguint així el lloc de Matemàtic i Filòsof (és a dir Físic) del Gran Duc de la Toscana.

Els descobriments astronòmics de Galileu afavorien dramàticament al sistema copernicà, la qual cosa presagiava seriosos problemes amb l’Església. A poc a poc, va realitzar nous descobriments i Galileu va ser convençut per no defensar les seves idees, però el canvi de Papa, ara Urbà VIII, inicialment admirador de Galileu, li van portar a augmentar el nivell de defensa de les seves idees.

Finalment, un llarg procés inquisitorial va portar a un vell i cansat Galileu a abdicar de les seves idees i veure’s estancat a una vila a Florència fins a la seva mort en 1642. Galileu, pare de la ciència moderna, va defensar la naturalesa de les matemàtiques, va assentar el procediment científic i va propiciar el divorci església-ciència: el conflicte entre religió i ciència en la societat occidental.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Interès general, L'aula de lectura, L'aula de medi, Personatges famosos

Deixa un comentari !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s